Maine Orchid

Naja - husets blåblodiga prinsessa

underline

Naja Maine Orchid Coelogyne Naja, eller Naja-bus, det är jag det! Jag är yngst här hemma och ser till att det är fart och fläkt i huset. Ibland får jag med mig mamma Saca i ett rejs, men vi drar inte alltid jämt numera så vi leker mest på varsit håll.

Jag är hushållets gosfia och mattes knäkatt. Så fort matte sitter i fåtöljen på kvällen så är jag där och spinner och myser. Allt för att få henne att ställa undan datorn ett tag och oftast gör hon som jag säger till henne...

Jag hade en lite bråkig uppväxt med grannkatter som var här och muckade gräl med min mamma utanför kattgården när jag var liten. Därför är jag inte alltid framme och svansar runt fötterna på nytt folk som kommer hit, de är lite läskiga tills jag lärt känna dem. Men, när jag väl känner igen folket som kommer hit så är jag mest i vägen och ska gärna leka med barn jag känner (ÄNTLIGEN någon som kan leka med en vippa med mig!).

Mycket av min look har jag snott från pappa Pekka, jag påminner inte alls om mamma i det fallet. Matte tycker jag ger ett fint helhetsintryck, men att det visst finns saker att förstärka och förbättra. Nu när jag är färdigväxt är jag fortfarande rätt tunn (det har jag av pappa, mamma är en tjockis) matte får truga med maten. Men jag har bra längd, benstommen går inte klaga på och pälslängden är superb. Dock behöver jag mer pälsmängd, säger matte, den fick jag inte från mamma. Med lite mer hull på kroppen skulle jag även ge ett rätt härligt intryck när man lyfter mig, nu är jag mest en lättviktig sprattelfia.

Stamtavla
Hälsoresultat
Senast uppdaterad: 2014-11-23